Php login page,php login sayfası,php login sayfası oluşturma , Yazı 1.

Merhaba ,
Bu yazımda php ile birlikte login ekran yapımını anlatacağım. İki yazıyla tamamlamayı planlıyorum. Php server side web betik dilidir.Bundan dolayı php kodunun çalışacağı sunucu (server) cihazınızda yüklü olması gerekiyor. Ben wamp server kullanıyorum. Google yaptığınızda xampp,atom vb. bulabilirsiniz. Yahut developer için geliştilmiş ide’lerde kendi içlerinde server yüklenmiş bulabilirsiniz (netbeans…) Bunun yanında php ile genelde mysql kullanılır. Ayrılmaz ikili diyebiliriz. Wamp server kurduğunuzda mysql’ide akabinde kurmuş oluyorsunuz. Link : http://www.wampserver.com/en/
Login ekranı oluştururken kullanıcıdan hangi parametrelerle doğrulanması istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Genellikle kullanıcı adı ve şifre (bazen capthca ) kullanılır. Capthca nedir ? Gerçek kullanıcı olup olmadığınız (bot vb.) gerçekleyen yapıdır diyebiliriz.
Wamp serverı kurduktan sonra ( bilgisayarınızın işletim sistemi bitine göre indirip yapıp kurarsanız daha verimli olur )
Kurulum yaptıktan sonra wamp serverı başlatalım , program çalıştığında görev çubuğunda yeşil renkli “ W ” yazısını görüyor olmanız gerekiyor. Yeşil renkli değilse bir sorun vardır demektir. Üzerine gelerek sorunun ne olduğunu kopyalayıp bakınız.
ikinci aşamada php kodunu yazacağımız ve atacağımız www klasörüne göz atalım. Wamp serverı eğer rutin şekilde kurduysanız yüksek ihtimal Bilgisayarımda C: dizininin altında bulabilirsiniz,
Dizinin içinde www klasörü bulunuyor ,
Veritabanı tarafınıda görmek istersek , wampserver tek tıklayıp phpmyadmin’e tıklayalım ,
Kullanıcı adı box’ına root yazalım ve git diyelim,
Açılan ekran database görüntümüz.
Burada tablolar ,sp ler .Kısacası verileri tutacağımız yer burası olacak.
Devam eden ikinci yazımda login ekranı oluşturacağız,
Sağlıcakla.
Oğuz ALTUNTAŞ © 2017